De Dirigent

Ferry Logister

Dirigent Ferry Logister,

De in 1969 geboren Ferry Logister begon op 9-jarige leeftijd zijn muzikale carrière als slagwerker en fluitist bij het  Schaesbergse Fluit- en Tambourcorps St. Paulus. Na zijn middelbare schoolopleiding studeerde hij aan het conservatorium te Maastricht schoolmuziek en volgde hij de opleiding HaFa-directie bij Jo Conjaerts. In 1995 behaalde hij zijn diploma.  In oktober 2008 nam hij deel aan de dirigentenclinic Lifelong Learning te Amsterdam o.l.v. Lucas Vis en Jan Schut. In 2003, 2009 , 2013 & 2017 volgde Ferry de dirigentencursussen van het WMC o.l.v. o.a. James Gourlay, Eugene Coperon en Jan Cober. Tevens is hij frequent deelnemer aan de dirigentencursus de Maestro o.l.v. reeds genoemde Jan Cober. Nog tijdens zijn studie werd hij benoemd als dirigent bij Harmonie Lindenheuvel te Geleen, waar hij de jeugdopleiding nieuw leven inblies en waarmee hij Limburgs en Nederlands kampioen werd.

Op 1 april 1999 werd Ferry Logister benoemd als dirigent bij Fanfare De Vriendenkring te Limbricht, waar hij tot 2006 actief is geweest. Hij sleepte in 2001 tijdens het bondsconcours te Venlo ook met deze vereniging een Limburgse titel in de wacht. Met deze vereniging organiseerde hij zijn eerste succesvolle galaconcerten.

Vanaf 9 januari 2014 is hij verbonden als dirigent bij Harmonie St. Gregorius Haanrade, waar hij recent zijn 25 jarig dirigentschap mocht vieren. Hij staat met zijn vakmanschap en bezielende leiding aan de basis van de huidige vorm van de succesvolle geliefde Advent- en Themaconcerten.

Ferry Logister is tevens verbonden als dirigent aan Muziekvereniging St. Callistus Kerkrade en is als veelgevraagd free lance dirigent actief bij diverse orkesten in binnen- en buitenland. Daarnaast staat hij bekend als een uitstekend muziekpedagoog en is hij als muziekopleider actief bij diverse muziekverenigingen in Parkstad Limburg. Ook is hij muziekjurylid van de schuttersbonden Eendracht & St. Gerardus en begeleidt hij daarnaast diverse muziekgezelschappen als Band Coach.

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven