De Dirigent

Dirigent André Seerden,

Studeerde klarinet aan het Conservatorium Maastricht en sloot dit af met het “Einddiploma Uitvoerend Musicus”. Daarna volgden privélessen bij Piet Honingh, toenmalig soloklarinettist van het Kon. Concertgebouw Orkest.

In 2009 sloot hij een studie “Directie Harmonie en Fanfare“ af na lessen te hebben gevolgd bij Pierre Kuijpers, voormalig dirigent van de Koninklijke Militaire Kapel in internationaal Hafa jurylid.

Als docent en staflid was hij meer dan 40 jaar verbonden aan Schunck Muziek & Dans in Heerlen. Als methodiekdocent was hij ruim 30 jaar verbonden aan het Conservatorium Maastricht, waar hij ook de coördinator was van de jong talentklas en de praktijkstage voor de instrumentaal docerend musicus opleiding.

André Seerden was meer als twee decennia dirigent van de Koninklijke Harmonie St. Bavo in Nuth. Sinds 2009 is hij dirigent van Musikverein Cäcilia Waldfeucht.

Als arrangeur zijn o.a. bewerkingen van composities van E. Grieg, A. Bruckner, G. Gershwin, G. Verdi en D. Shostakovich uitgegeven bij Bronsheim Music

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven