Opleidingsorkest

Wat leuker is dan muziek maken? Samen muziek maken!  

Samen muziek maken begint tijdens de lessen met de muziekleraar/lerares. Tijdens de duetten welke worden gespeeld, worden de eerste onderdelen van samenspelen geleerd. Denk hierbij aan tellen, ritmes en intonatie. Wanneer de basistechniek van het instrument en het samenspelen onder de knie zijn, zal de muziekleraar/lerares aangeven dat het lid klaar is voor het opleidingsorkest. 

Bij het opleidingsorkest wordt kennis gemaakt met andere leden (van zowel het Opleidingsorkest als van het Harmonie-orkest) instrumenten, het samenspelen in een groep en het spelen onder leiding van een dirigent. In het opleidingsorkest wordt het lid klaargestoomd worden totdat hij/zij het niveau heeft om mee te kunnen spelen in het H.O. Om door te stromen naar het H.O. moet het lid voorspelen voor de dirigent van het H.O., een of meerdere lid/leden van de opleidingscommissie en een of meerdere lid/leden van de stuurgroep. ZIj bepalen samen of het lid het gewenste niveau heeft om door te stromen naar het H.O. 

Het opleidingsorkest repeteert in de harmonie zaal harmoniezaal op vrijdag van 18:00 uur tot 19:15 uur onder leiding van hun dirigent Frank Rebien. Op dit moment bestaat het opleidingsorkest uit 9 leden tussen de 8 jaar en 49 jaar oud. Ze worden ondersteund door meerdere leden uit het H.O. om zo de leden in opleiding te helpen en het opleidingsorkest meer klank te geven.  

Geïnteresseerd in het opleidingsorkest of zijn er nog vragen? 
Neem dan contact op met de opleidingscommissie door te mailen naar harmonie.stgregorius@gmail.com onder vermelding van opleidingscommissie of direct met Roy Kempen via facebook messenger. Hij is lid van de harmonie en is het aanspreekpunt voor het opleidingsorkest binnen de harmonie. 

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven