Peuter kleuter muziek.

Bij Harmonie Sint Gregorius Haanrade kan uw kind deelnemen aan peuter en kleutermuziek.

Waar, wanneer en wat kost het?
  • Zaterdag van 10.30 uur tot 11.30 uur.
  • In harmoniezaal ’t Trefpunt in Haanrade.
  • De kosten zijn €15,00 per maand.
Waarom peuter kleuter muziek?
  • Kinderen kunnen hun emoties erin kwijt en muziek en helpt ze met hun gevoelens om te gaan.
  • Muziek bevordert de concentratie van kinderen en het samenwerken.
  • Kinderen krijgen voldoening als ze zien dat anderen genieten van hun ‘optreden’. Dit zorgt voor een positiever zelfbeeld.
  • Muziek bevordert de creativiteit.
(5 redenen waarom muziek belangrijk is voor je kind | Partou. (2019, 29 mei). Geraadpleegd van https://www.partou.nl/actueel/5-keer-waarom-muziek-belangrijk-voor-je-kind )

(Nog) Meer informatie.

De peuter en kleutermuziek wordt gegeven door Harmonie Sint Gregorius in samenwerking met Stichting Muziekschool Kerkrade (SMK).

Op een speelse manier leren kinderen o.a. luisteren en reageren (bijvoorbeeld hard en zacht spelen of stoppen en doorgaan), maken kennis met verschillende soorten muziekinstrumenten (zowel blaasinstrumenten als ook slagwerkinstrumenten) en muziekstijlen, ze leren verschillende soorten ritmes te spelen en dus ook het ritmegevoel te ontwikkelen, ze oefenen het gehoor en worden voorbereid op de individuele instrumentale lessen die ze kunnen gaan volgen en het plezier in het samenspel wordt bevorderd. Daarnaast ontwikkelen ze het maatgevoel, leren ze de namen en waarden van de noten en het muziekschrift. Spelenderwijs vergroten ze daarnaast ook hun taalvaardigheden en leesvaardigheden.

Wij bieden peuter en kleutermuziek aan voor kinderen vanaf 3 jaar tot 7 jaar.

Aanmelden peuter en kleuter muziek.

Om uw kind aan te kunnen melden kunt u hier een aanmeldingsformulier downloaden en dit ingevuld opsturen naar harmonie.stgregorius@gmail.com onder vermelding van Aanmelding peuter kleuter muziek.

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven