Slagwerkorkest

Al onze slagwerkers beginnen met individuele slagwerkles. Bij onze slagwerkleraar Ferry Logister krijgen ze de basisbeginselen van het slagwerk geleerd. Wanneer de basistechniek onder de knie zijn, zal Ferry aangeven dat de slagwerkleerling klaar is voor het slagwerkorkest.

En dan begint het pas echt! Samen spelen en samen muziek maken. Bij het slagwerk orkest krijgen de leerlingen samenspelen geleerd en het spelen onder leiding van een dirigent. De dirigent van het slagwerkorkest is Ferry Logister (hij is ook de dirigent van het Harmonie-orkest). De repetities vinden plaatst op vrijdag-avond van 20:00 uur tot en met 21:00. Op dit moment bestaat het slagwerk orkest uit 5 fanantieke slagwerk leerlingen, de dirigent en een (paar) mentoren. Mentoren zijn ervaren slagwerkers welke Ferry en de leerlingen ondersteunen tijdens de repetities van het Slagwerkorkest maar hun ook begeleiden wanneer ze doorstromen naar het Harmonie-Orkest. Wanneer de slagwerkerleerling doorstroomt naar het Harmonie-orkest wordt deze automatisch gepromoveerd tot junior-mentor binnen het slagwerkorkest.

In het slagwerkorkest worden zowel on-gestemde slagwerk-instrumenten als ook gestemde slagwerk-instrumenten bespeeld.

  • On-gestemde slagwerk-instrumenten zijn slagwerk-instrumenten waar je geen melodie op kunt spelen, denk hierbij aan b.v. snare-drum (kleine trom), overslag-trom (grote trom), bekkens, symbalen, tom-tom’s, bongo’s, conga’s, triangel, shakers, claves, maracas, tamboerijn, gong, drumstel met bassdrum, hihat, high, mid en floor tom, enz.
  • Gesetemde slagwerk-instrumenten zijn slagwerk-instrumenten waar je wel een melodie op kunt spelen, denk hierbij aan b.v. xylofoon, marimba, vibrafoon, pauken, klokkenspel, buisklokken.

Kom jij het slagwerkorkest versterken of heb je nog vragen?
Neem dan contact op met de opleidingscommissie door te mailen naar harmonie.stgregorius@gmail.com onder vermelding van opleidingscommissie of direct met Debby Souren, Zij is lid van de harmonie en is het aanspreekpunt voor het slagwerkorkest binnen de harmonie.

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven